Sessió informativa adreçada al professorat per conèixer el programa educatiu 'Seguint la Barcelona World Race'

2013-11-22 13:58

El programa educatiu de la Barcelona World Race torna a “hissar veles” amb motiu de la 3a edició de la regata de volta al món a dos i sense escales que sortirà de Barcelona el proper 31 de desembre del 2014.

Amb l’objectiu de donar a conèixer en què consisteix aquest programa, el Consorci El Far i la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament,  preveuen dur a terme diferents sessions informatives per tal que els docents puguin conèixer millor aquesta proposta. Les sessions es duran a terme del 13 de gener al 19 de febrer de 2014 als diferents serveis territorials del Departament d’Ensenyament. 

La gran aventura i el repte que suposa donar la volta al món en un veler és un bon moment per dur a terme un aprenentatge basat en projectes. L’alumnat assoleix competències i treballa continguts relacionats amb el currículum escolar però, d’una manera ben diferent: a través d’un esdeveniment que té lloc en temps real, amb una metodologia d'ensenyament-aprenentatge pròpia, i amb el suport tècnic i docent de l’equip educatiu del Consorci El Far.

Durant aproximadament cent dies, es treballen també valors associats a la navegació i a la vela oceànica com ara la superació personal, el treball en equip, la convivència...; es fomenta l’ús de les noves tecnologies; es promou actituds respectuoses amb el medi marí; permet descobrir projectes científics vinculats als mars i oceans... En aquest sentit, es proposen diferents activitats gratuites i es faciliten materials pedagògics per treballar des de l’aula i col·laborar en xarxa amb altres centres educatius.

Barcelona World Race 2014/15

És la única volta la món a vela amb dos tripulants i sense escales. La Barcelona World Race es celebra cada quatre anys i aplega als millors regatistes oceànics del món. Al mateix temps, implica un espectacular desplegament de les darreres tecnologies de seguiment per satèl•lit i de telecomunicacions, i al seu voltant es desenvolupan projectes de investigació científica i un programa educatiu de gran abast.

Inscriu-te (a partir del 15 de desembre)

Més informació

Veure vídeo d'experiències

Formació del professorat

El programa educatiu Seguint la Barcelona World Race