Arxiu dʼarticle

Què és un port?, al programa Catakrac de BTV

2013-02-18 12:12

Un total de 40 alumnes de l’Escola Alexandre Galí de la Barceloneta han estat protagonistes del reportatge que el programa CataKrac de Btv ha gravat amb motiu de la visita del centre educatiu al Consorci El Far. Durant l’activitat, els nois i noies han navegat per les aigües del Port de Barcelona a bord del llagut Far de Formentera, participant en el programa d’activitats pedagògiques Entorn del mar, que el Consorci El far ofereix als centres educatius.
 
Els alumnes de 1r de primària de l’Escola Alexandre Galí han participat en una de les activitats que el Consorci El Far dedica a conèixer el Port de Barcelona. Durant l’activitat, les càmeres de Btv van ser testimoni de com els alumnes han pogut conèixer de primera ma l’activitat que hi ha al Port de Barcelona, quins són els principals vaixells que hi arriben i què transporten.
 
Els nois i noies han coincidit en que l’oportunitat de veure el Port de Barcelona de prop, juntament amb la possibilitat de fer de “patrons” a bord del Far de Formentera ha estat una gran experiència, on han gaudit i après molt.
 
L’activitat "Què és un port?" forma part del conjunt de 13 activitats educatives del programa "Entorn del mar" que des fa 20 anys el Consorci El Far ofereix al centres educatius per apropar la cultura del mar i els valors que aquest aporta als nostres infants i joves.
Aquestes activitats estan adaptades als diferents nivells educatius i s'estructuren en 4 blocs temàtics:
 
    L'activitat comercial marítima
    El medi natural
    La cultura i el patrimoni marítim
    La navegació
 
Podeu veure el video aquí

Les nostres maletes pedagògiques ja són als CRPS

2012-10-29 17:52

El Consorci El Far ofereix a la comunitat educativa dues caixes didàctiques per poder treballar, d'una forma oberta i adaptable, diferents aspectes del medi marí des de l'aula del centre educatiu. Posem a la disposició dels docents dues caixes didàctiques adreçades als alumnes d'educació infantil i primer cicle de primària i una per a 3r cicle d'educació primària i educació secundària obligatòria.
 

Habitants del mar
Amb aquesta caixa didàctica proposem conèixer les característiques i comportament d’alguns animals marins, on viuen, com s’alimenten, com es relacionen; conèixer algunes de les adaptacions dels organismes al medi marí, tot això a través d’un conte, titelles i de diferents materials amb els que poder observar, tocar i aprendre.

  • Etapa educativa: educació infantil i primer cicle d’educació primària.
  • Préstec: gratuït.
  • On la podeu trobar: CRP Gràcia i CRP Eixample (Barcelona)

 

Investiguem el plàncton del mar
Amb aquesta caixa didàctica proposem conèixer la importància del plàncton dins dels ecosistemes marins; identificar, caracteritzar i interpretar els trets comuns i diferenciadors dels individus del plàncton; conèixer les tècniques de captura del plàncton i entendre la sensibilitat del plàncton davant la contaminació. Observar de forma directa, utilitzant lupa binocular i/o microscopi, les diferències morfològiques del plàncton; identificar i classificar els organismes estudiats.

  • Etapa educativa: cicle superior d’educació primària i educació secundària.
  • Préstec: gratuït.
  • On la podeu trobar: CEDEC

Presentació al professorat de la Guia d’activitats Entorn al mar 2012-13

2012-09-05 09:51

 

El proper dissabte 6 d’octubre el Consorci El Far presenta al professorat la Guia d’activitats Entorn al mar 2012-13.  L’acte tindrà lloc a la seu del Consorci El Far on es presentaran les activitats i els materials educatius que posem al vostre abast per poder treballar el mar des dels diferents eixos del currículum escolar. Seguidament es farà una navegació pel litoral de la ciutat a bord del Far Barcelona.

El programa de l'acte serà el següent:

  • A les 11 h: Trobada a la seu del Consorci El Far, situat al carrer Escar núm. 6 on es farà la presentació del progrma d'activitats.
  • A les 12 h: Navegació a bord del Far Barcelona pel litoral de la ciutat i piscolabis a bord.

 

Es prega confirmar assistència prèviament a:
 

Consorci El Far;
Àrea de Programes Educatius
T (+34) 93 224 19 54
reserves.educatius@consorcielfar.org

 

Activitats Entorn al mar, inscriu al teu grup

2012-07-18 16:33

 

Conèixer el Port de Barcelona, el món de la pesca, la navegació tradicional, el litoral de la ciutat o els paisatges marins del mediterrani... són algunes de les activitats en les que podeu participar amb el vostre grup.

Com a novetat aquest any us oferim diverses activitats relacionades amb la regata de volta al món a vela, la Barcelona World Race, un dels esdeveniments esportius més interessants que es desenvolupen a la ciutat de Barcelona.

 

Demana informació aquí

Nou programa d'activitats educatives 2012-13

2012-05-08 18:28

Amb aquesta nova eina de treball us proposem tot un seguit d'activitats i recursos educatius per tal de complementar la vostra tasca que a poc a poc anirem ampliant, alhora que us proposem ser-ne membres actius. És per això que us demanem que ens feu arribar les vostres propostes, els vostres treballs, o tot allò que volgueu compartir amb nosaltres i amb la resta de professorat

Videos del Consorci El Far a youtube

2012-05-08 16:45

Si vols conèixer la nostra activitat educativa i formativa mira els nostres videos aquí.

Nova maleta pedagògica

2012-05-07 13:43

El Consorci El Far posa a disposició de la comunitat educativa la maleta pedagògica Investiguem el plàncton a través del CESIRE-CDEC,un centre específic de suport a la recerca i la innovació que posa a disposició del professorat tots aquells recursos i accions formatives que promouen la innovació i la millora de l’ensenyament i aprenentatge de les ciències a l’aula.

Més info: 

Caixes didàctiques

Ítems: 11 - 17 de 17
<< 1 | 2